Na talíři jsou naskládané tři světle modré průsvitné hranoly, na tom horním je kopička z blankytných kuliček a kompozici rámuje vrstva bílé pěny. "Váš dezert - borůvkové želé s pěnou s liči," uklání se číšník.

K takovému zážitku není potřeba cestovat do budoucnosti ani brát angažmá ve sci-fi seriálu. Stačí zajít do některé z restaurací, které se pustily cestou molekulární gastronomie. Základem tohoto konceptu je přetváření ingrediencí do jiných skupenství, než v jakých se vyskytují běžně, zachována zůstává jenom jejich chuť.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se