Medvědí česnek se dá v kuchyni použít na desítky způsobů: můžete jím okořenit risotto nebo z něj připravit pesto jako z bazalky či jeho listy jednoduše spařte a podávejte jako přílohu k masu místo špenátu okořeněného česnekem. Medvědí česnek se ve větším množství skvěle hodí k proložení gratinovaných brambor, je z něj báječná krémová polévka a dá se použít i jako základ aromatizovaného oleje.

Jednou z předností česneku medvědího je fakt, že roste ve volné přírodě; v našich zeměpisných šířkách jej můžete snadno nasbírat během celého dubna. Najít se dá hlavně na stinných místech listnatých lesů či parků, kde je dostatek vlhkosti. V Praze se dá najít třeba v Šáreckém údolí, mimo větší města třeba v Litovelském Pomoraví z a Olomoucí nebo v lužních lesích při soutoku Moravy a Dyje.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se