Ovoce si většinou vystačí samo: když mu dáme jako základ nějaké těsto a třešně, meruňky či rybíz už odehrají hlavní part. Každé pravidlo má však výjimky a tou je v tomto případě kombinace jednoho druhu ovoce a jedné zeleniny - konkrétně jahod a rebarbory. Nakyslé řapíky v kombinaci se sladkými jahodami tvoří kontrapunkt, který své uplatnění najde v řadě receptů.

Nedávno mě na slovenském blogu Dulce de Leche zaujaly tvarohové "gulky" s rebarborovo-jahodovou omáčkou, další bloggerka Food 4 Fun zase dělá koláč z máslového těsta s rebarborovým krémem a čerstvými jahodami. Klasikou je i v našich zemích rebarborovo-jahodová zavařenina. Pokud se vám ji nechce dělat doma, můžete si ji koupit třeba od jihomoravských benediktinů a mívaly ji, tuším, i Hradecké delikatesy.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se