Když změní podnik v anglosaských zemích majitele, hlásí se tenhle fakt kolemjdoucím cedulkou "under new management". Je to takový elegantní způsob, jak říct: "Dřív to tu stálo za houby, ale teď už se sem nemusíte bát chodit." Na pražské Letné proběhla výměna nedávno: na místě restaurace Nad Královskou oborou je teď čerstvě otevřená pobočka Lokálu. Je to už čtvrtý podnik v hlavním městě, který je nositelem tohoto jména a spolu s ním i konceptu, který vytvořili šéfkuchař Marek Janouch a Tomáš Karpíšek, majitel restaurační sítě Ambiente.

Lokál je franšíza, koncept poskytuje platformu pro provozovatele jednotlivých poboček. V případě letenského Lokálu jde o new management jen částečně - provozovatel podle dostupných informací zůstává stejný, novinkou je zde hlavně koncept.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se