Mýtus, že grilování nepatří k nejzdravějším kulinářským hrátkám, je celkem rozšířený. Škvířící se tuk na flákotách masa tak s sebou do pekla všech dietářů bere nezaslouženě všechny podoby venkovního opékání. Milovníci grilování se však zřejmě najdou i mezi vědci, kteří se zabývají lidským tělem, a díky nim se čas od času dostane takto připravenému jídlu rehabilitace.

Prestižní americká Mayo Clinic tak před časem na svůj seznam "zdravých receptů" zařadila grilovaný ananas, s poznámkou, že je to dobrý a chutný způsob, jak naplnit doporučenou denní dávku vitaminu C. Nechci se mýlit, ale myslím, že tenhle skvělý a přitom lehký dezert ovoněný ohněm k nám přinesly restaurace Ambiente Brasileiro. Kousky ogrilovaného ananasu se tu vždycky podávaly jako zákusek po mnoha masitých chodech. Určitě jsme před mnoha lety nebyli sami, komu šťavnatá sousta utkvěla v hlavě natolik, že se je při nejbližší příležitosti pokusil vyrobit doma.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se