Jak teploměr ukazuje čím dál vyšší hodnoty, ochlazení je vítanější a vítanější. Tak proč nezkusit domácí ledový čaj nebo ledovou kávu? Výhod mají hned několik – patří k nim samozřejmě osvěžující chuť a hromada ledu, ale také minimální pořizovací náklady a minimální obsah cukru ve srovnání s nápoji, které se pod tímto názvem prodávají v obchodech.

Stačí přece smíchat kávu s ledem a je hotovo, dalo by se říct. Výsledek ale bude lepší, když si přípravou kávy přece jen trochu pohrajete. Základ je jasný. Dobře připravená káva. Káva by měla být ale pokud možno opravdu kvalitní, když nápoj vystydne, jsou v něm hořké tóny cítit vždycky víc než v teplé formě. Jakou metodou se z ní pak připraví základ pro ledovou kávu už je celkem jedno – může to být espresso, filtrovaná káva nebo třeba káva připravená ve french pressu.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se