Grilovat se dá prakticky všechno, a to platí i u zeleniny. „Od mrkve po cuketu nebo třeba červenou řepu. Jen pár druhů zeleniny nebo ovoce nemá vhodnou konzistenci, například okurka a měkké ovoce, jako jsou maliny nebo třešně,“ říká šéfkuchař Lukáš Vokrouhlík.

Jinak je to ale samostatná disciplína, ve které je povoleno prakticky všechno. Jediným omezením je to, co vám chutná. Spory se vedou například o stupeň propečenosti zeleniny. „Řada lidí nechává zeleninu na grilu dlouho, pak už není křupavá. Když to tak mají rádi, proč ne, ale moje volba to není,“ říká šéfkuchař.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se