Co mají společného degustace čaje a vína? Víc, než by se možná zdálo, říká Edwin Soon. Degustátor původem ze Singapuru se zabývá vínem... a také čajem. Používá pro popis jeho chuti podobné termíny, jaké znají vinaři. „Rozdíly tu samozřejmě jsou. Ale čaj i víno se dají popisovat stejným jazykem, který vychází z pojmenování částí těla,“ říká Edwin Soon. „Mluvíme o těle, vyváženosti, a také o vůni nebo aciditě - u vína i u čaje.“

Jak Evropa a Amerika propadají vášni pro kvalitní čaj, potřeba slovníku, který by dokázal pro znalce popsat rozdíly v chuti jednotlivých čajových nálevů, je podle něj stále více cítit. Tradiční čajové země mají samozřejmě své způsoby, jak vyjádřit, co jim na čaji chutná.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se