Ideální využití pro švestky jsou pro Radka Davida, šéfkuchaře restaurací La Veranda v Praze a Babiččina zahrada v Průhonicích, buchty a koláče. Ne že by se nedaly využít i jinak. "Švestková černá omáčka se vaří ke zvěřině, dokonce i ke kaprovi. Na slano to ale není moje oblíbené ovoce," říká.

Přesto pro všechny, kdo si chtějí užít sezonu švestek, připravil nejen sladký, ale i slaný recept. Do švestkové směsi, kterou plní kuřecí prsa, ale doporučuje smíchat švestky čerstvé a sušené, ideálně z vlastních zásob. Chuť je pak intenzivnější, stejně jako je intenzivní i chuť sušených švestek. A jeho rada pro nákup? Dá si pozor na nedozrálé plody. Ano, ve skladech dovedou u podtržených švestek dotáhnout barvu. Bez sluníčka už ale nezesládnou, a to je zvlášť u sušených švestek podle Radka Davida hodně znát.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se