Jídlo vás překvapí tím, že je buď hodně dobré, anebo hodně špatné. Případně i tím, že nezapadá do známých vzorců běžného stolování. Takzvané food trucky, pomalované občerstvovací dodávky velmi svobodomyslných majitelů, již vešly, respektive vjely, do povědomí českých gurmánů.

reklama
reklama

Ale slyšeli jste už o pop-upech? Možná ještě ne, neboť lidé, kteří tyhle akce se skvělým jídlem i pitím pořádají, se řídí dost zvláštními pravidly. Někdy oslovují jen určitý okruh zájemců-insiderů, kteří pak musí projít vstupním testem, někdy se zas v daném místě zjeví zcela nečekaně, ukážou, co umí, a zmizí jako ninjové. Svá "vystoupení" ovšem připravují s precizní "divadelní dramaturgií", byť někdy záměrně působí nahodile a živelně. Srovnání? Mezi fastfoody vyčnívají jako "nový cirkus" mezi klasickými manéžemi.

A co vás ještě může v gastronomii velmi překvapit? O tom vám uvnitř ega! poví Stefannia Russo z futuristického projektu Space10 v Kodani.

Foto: Pepa Dvořáček
Foto: Libor Fojtík