Gourmetguru tentokrát navštívil luxusní pražské bistro Café la Creme. Přidává také tip na výlet do Pece pod Sněžkou, kde se budou o prvním adventním víkendu konat gastronomické dny.

Pařížský bar v pražském bistru

Areál Pachtova paláce na pražském Anenském náměstí, který vlastní a zároveň provozují manželé Petra a Jean Francois Ottovi, skrývá kromě hotelu, francouzského kosmetického salonu a honosné restaurace ještě jeden menší podnik. Právě na luxusní bistro Café la Crème, které tu s různými úpravami funguje od konce roku 2015, se Gourmetguru zaměřil tentokrát.

Cafe la CremeDominantou je tady bar, kde se připravuje jídlo a nápoje, kuchyni tu stejně jako restauraci Atelier Kalina šéfuje Petr Hajný. Gourmetguru ale vypátral, že s barem v Café la Crème to není jen tak – původně sloužil jako recepce čtyřhvězdičkového pařížského hotelu Lutetia. Pražský podnik tento masivní dřevěný kousek získal před dvěma lety v privátní aukci. Petra Ott Gourmetguruovi prozradila, že tehdy vyšel na šest tisíc eur. Další vydražený nábytek z pařížského hotelu najdou hosté v apartmá pojmenovaném Lutetia Suite.

A jak se bistro připravuje na Vánoce? Šéfkuchař vymyslel vánoční a silvestrovské menu, obojí ve francouzském stylu. Chybět nebude tradiční rybí polévka Bouillabaisse, šneci po burgundsku, ústřice, čokoládový fondán, créme brulée a šampaňské.

Gastronomické dny pod Sněžkou

Hotel HorizontPředzvěstí zimy v Peci pod Sněžkou jsou tradiční Gastronomické dny šéfkuchaře hotelu Horizont Jiřího Švestky. Svátek pokrmů a vybraných vín letos proběhne o druhém adventním víkendu od 8. do 10. prosince. Čekání na začátek zimní sezony ve SkiResortu Černá hora – Pec zpříjemní už podvanácté. Gourmetguru se těší na vrchol Gastronomických dnů, jímž bude více než dvouhodinová degustace v sobotu 9. prosince.

Sestávat bude z pětichodového menu doplněného o moravská vína z vinařství Chateau Valtice. Jednotlivé chody představí šéfkuchař Jiří Švestka ve spolupráci s Markem Šťastným, ředitelem Chateau Valtice. Chybět mezi nimi nebude jemná krémová polévka z pečeného česneku doplněná o sylvánské zelené pozdní sběr 2015 a veltlínské zelené výběr z hroznů 2015. Hlavní chod zastupuje bramborové rösti s lososem, šlehačkou s lososovým kaviárem a zastřeným křepelčím vejcem. Pokrm se snoubí s chardonnay výběr z hroznů 2015 a rulandským bílým výběr z hroznů 2015.

reklama
reklama