reklama

Radka Hrdinová

Redaktorka příloh Hospodářských novin

18.2.2015

16 hodin denně 7 dní v týdnu, říká o michelinských restauracích šéfkuchař

Když v Praze otevírali Mandarin Oriental, Ondřej Koráb byl u toho. Ten rok přijeli uvařit své menu tři michelinští...

21.1.2015

Trh je střed světa

Kuchaři na cestách

7.1.2015

O pho a Francouzích

10.12.2014

Singapurská kuchyně je rozmanitá, hada by si už ale šéfkuchař Král nedal

Šéfkuchaře pražské restaurace Aureole bavila asijská kuchyně už v učení a rád ji má dodnes. Překvapením pro něho...

5.12.2014

Nedokážu se zastavit, říká autor Obamova plakátu a umělec Fairey

Obama na plakátě ve stylu komunistických úderníků katapultoval Sheparda Faireyho mezi hvězdy street artu. Mluvit o...

26.11.2014

Chlebová placka nán je součástí indické kuchyně. Peče se v tandooru

Nán patří k nejznámějším a zároveň nejmladším chlebovým plackám jihoasijské gastronomie. V Indii se nán peče v...

12.11.2014

Karibik voní šéfkuchaři Dolejšovi po rybách z písku, banánech a koření

Kuchař Roman Dolejš strávil v zahraničí šestnáct let, z toho značnou část v Karibiku. Pochvaluje si ryby...

29.10.2014

Spor o hummus. Jednoduchou pomazánku z cizrny milují Izraelci i Libanonci

Státy ve východním Středomoří a na Blízkém východě se přou o vznik hummusu. Libanonští podnikatelé chtějí po EU, aby...

15.10.2014

Fish and chips: Ryze britský fenomén, který nikdy nebyl na příděl

Za sto padesát let se recept na smaženou rybu s hranolkami změnil jen trochu: ryba se smaží na rostlinném oleji,...

reklama