reklama

Radka Hrdinová

4.3.2015

Za recept na nejslavnější pizzu na světě může nuda

Italská královna Markéta Savojská prý byla unavena vysokou francouzskou gastronomií, a tak si objednala místní...

4.2.2015

Legenda o naštvaném kuchaři vypráví, jak vznikly první chipsy

Bramborové chipsy se staly jedním ze symbolů amerického životního stylu. Jak a kdo je ale vynalezl, se přesně neví....

26.1.2015

Ukrajinský trh by mohl být pro Čechy kulturním šokem, říká šéfkuchař Radek David

Až šestkrát za rok jezdí Radek David na Ukrajinu, kde připravuje menu pro několik restaurací. V nakupování potravin...

15.1.2015

Pardubičtí školáci si pochutnají na svačině De Lux od šéfkuchaře Sapíka

Jedno kliknutí přes internet stačí rodičům pardubických školáků k zajištění svačiny pro jejich děti. Jsou zdravé,...

29.9.2013

7 delikates mimo zákon. Podívejte se, kde a proč zakazují foie gras či sýr mimolette

Co je v jedné zemi vyhledávaná pochoutka, může být v jiné zemi na seznamu zakázaných jídel. A nejde zdaleka jen o...

24.9.2013

V kuchařských show se otočilo 9,2 miliardy. Lidl teď chytře angažoval Pauluse

Je lepší česká, nebo slovenská kuchyně? Plakáty s tvářemi Romana Pauluse a Marcela Ihnačáka slibující boj na ostří...

21.9.2013

10 podivných jídel z celého světa. Kde pijí hadí víno a kde jedí kachní embrya?

Jiný kraj, jiný mrav. A taky jiná kuchyně. Vybrali jsme 10 pochoutek z celého světa, které by vás na talíři nebo ve...

20.9.2013

Burčák smí být jen z Česka, tak zní zákon. Je-li surovina odjinud, nesmí se jako burčák prodávat

Že opravdový burčák se dá ochutnat jen u vinaře, protože se jeho život počítá nejvýše na hodiny, to je fakt. Obyčejní...

20.9.2013

Testovali jsme chuť burčáků v Praze. Propadly dva, jeden u odborníka, jeden u laické poroty

V redakci jsme otestovali ve slepém chuťovém testu osm různých vzorků burčáku a částečně zkvašené hroznové šťávy z...

reklama