reklama

Radana Vítková

22.5.2020

Recept: Bříško za syrova. S irským hovězím, které není tak tučné, se při přípravě tatarského bifteku dobře pracuje

Vypečený bok z mladého selete ještě ladí s jarem, ale šťavnatý vodní meloun již vítá léto. Překvapivá kombinace...

7.5.2020

Recept: Bříško za syrova. S irským hovězím, které není tak tučné, se při přípravě tatarského bifteku dobře pracuje

Hovězí tatarák je klasika. Většinou jej děláme ze svíčkové, ale skvělý je také z bříška. Respektive ze spodní části...

7.5.2020

Vzkaz v lahvi: Vinice je místem slibů

24.4.2020

Recept: Těstovinová ouška v barvách jara. Orecchiette se většinou podávají s brokolicí a sýry jako pecorino nebo ricotta

Jsou rychle hotové, populární a skvělé, ne každý si však troufá na domácí přípravu. Těstoviny, to je čirá...

9.4.2020

Recept: Pečínka, jen to štípne. Koledovat letos nebudeme, ale ochudit se o tradiční velikonoční speciality by byla škoda

Slavnostní oběd by měl stát za to, ať už si dopřejete kuře, králíka nebo třeba kůzle. Jehněčí kotleta je ovšem...

27.3.2020

Recept: Buchtičky se šodó jsou jako kynutá "pilulka" dobré nálady. Ve staročeské kuchyni se jim přezdívalo kutelky

S vanilkovým krémem, se šodó, nebo "opilé"? Poctivé dukátové buchtičky vám určitě zvednou náladu. Milují je dospělí i...

11.5.2018

Jídlo k literatuře prostě patří. Uvařte si hrabalovské kančí se šípkovou omáčkou a rozmarýnem ze Slavnosti sněženek

23.2.2018

Čokoládovo-tvarohový dortík Míša je nostalgickou vzpomínkou na dětství, dokáže být ale i šmrncovním dezertem

Chladné dny, káva a k ní cupcake, muffin, croissant... Anebo starý dobrý větrník či laskonku? A co...

2.2.2018

Elixír babiček i pirátů: Připravte si konfitovaný černý kořen se strouhaným vejcem

Černý kořen, lahodnou, téměř zapomenutou a mýty opředenou zeleninu, známe také jako chřest zimy. Je lékem...

reklama