reklama

Radana Vítková

11.5.2018

Jídlo k literatuře prostě patří. Uvařte si hrabalovské kančí se šípkovou omáčkou a rozmarýnem ze Slavnosti sněženek

23.2.2018

Čokoládovo-tvarohový dortík Míša je nostalgickou vzpomínkou na dětství, dokáže být ale i šmrncovním dezertem

Chladné dny, káva a k ní cupcake, muffin, croissant... Anebo starý dobrý větrník či laskonku? A co...

2.2.2018

Elixír babiček i pirátů: Připravte si konfitovaný černý kořen se strouhaným vejcem

Černý kořen, lahodnou, téměř zapomenutou a mýty opředenou zeleninu, známe také jako chřest zimy. Je lékem...

26.1.2018

Papričky, fazole, maso a pistole. Jak vyladit texaské chilli con carne, aby mělo správný říz

Má říz, jako když šlehne bičem. Hřeje lépe než termoprádlo. Pálí jako deset čertů. Texaské chilli con carne....

19.1.2018

Kouzlo zvané automat: Pražská Koruna byla revoluční, Londýňané si vymohli repliku

Na dlaň, tácek i na vidličku, jídlo a nápoje studené i teplé. Ze starověkého Říma, středověkých trhů nebo od...

12.1.2018

Řeznická medicína: Připravte si poctivý sulc se zeleninou pro klouby i dietu

Na talíři se jen třese. S doprovodem octa a cibulky se na něj zase třesou ti, kdo milují...

5.1.2018

Symfonie mezi houskami: Připravte si šťavnatou klasiku s hovězím a slaninou

Rychlovka z fastfoodu i lahůdka stylových restaurací. Z různých mas nebo s kaviárem či lanýži....

22.12.2017

Chutě noci sváteční: Jako předkrm ke slavnostnímu jídlu zkuste terinku s foie gras

Ořechy, sušené ovoce, kaše..., devatero chodů, z některých se i věštilo. Dnešní vánoční menu se nám trochu...

15.12.2017

Úplatek pro vánočního skřítka: Inspirujte se hravým lehkým dezertem ze švédské kuchyně

Sladká vůně prostupuje chodby domů, line se z oken kuchyní. Pečení vánočního cukroví je v plném proudu....

reklama