reklama

Lucie Teplá

9.9.2016

Základem řecké musaky jsou kvalitní suroviny. Směs brambor, lilku, mletého masa a bešamelu si oblíbili i Češi

Musaka se připravuje po vrstvách, jež tvoří plátky brambor, lilku a mletého masa. Vše se zalije bešamelem a zapeče....

26.8.2016

Pad Thai bývá považováno za thajské národní jídlo, způsob přípravy a ingredience jsou ale typické spíš pro čínskou kuchyni

Rýžové nudle na thajský způsob jsou sázkou na jistotu, pokud s kuchyní této exotické země začínáte....

26.8.2016

Práce kuchaře je spojena i s dresscodem. Kolik zástěr má Filip Sajler známý z pořadu Kluci v akci?

Filip Sajler léta účinkuje v pořadu Kluci v akci a letos v Karlíně otevřel Bistro ROH 21. V jeho šatníku převažují...

12.8.2016

Brownies, vláčné čokoládové "dortíky", vznikly v Chicagu jako dezert pro ženy

Někdy se jim s nadsázkou říká "čokoláda ve formě koláče". Upéct dobré brownies je opravdové umění....

22.7.2016

Hotdog za více než 100 let prošel řadou variací, ale základ je stále stejný: dobrý párek a horká žemle

Americká specialita s podivným názvem je asi německého původu. Ale kdo jí vymyslel ten šílený název? Hotdog,...

15.7.2016

Moje specialita: Slaný koláč quiche v Lotrinsku poprvé ochutnali již v 16. století

I když se nabízí množství ingrediencí, nejoblíbenější je stále klasický Quiche Lorraine. Kvůli převažujícímu...

15.7.2016

Méně je často více: V šatníku návrhářky Lenky Izsákové vládnou pastelové barvy a jemné vzory

Návrhářka Lenka Izsáková si sem tam oblékne i vlastní modely. Protože retro podle ní frčí, šije šije podle...

17.5.2016

Není věda jako věda: Děti v rámci projektu pro malé badatele dělají pokusy a učí se týmové spolupráci

Projekt Omniveda se snaží dětem přiblížit vědu zábavným a hravým způsobem. Ukazuje jim, že k novým poznatkům mohou...

26.2.2016

Jak Jakub s Colt Brew přišel: Z virtuální reality do reality kaváren a kamenných obchodů

Louhuje kávu za studena a už rok má vlastní značku Colt Brew. Mladý muž se spoustou nápadů prodává ledovou kávu v...

reklama