reklama

Portrét

18.5.2018

Punk plný bublinek. Jak se baskytarista a kapelník Tří sester a frontman Doctora P.P. dali na šampaňské

Od hektolitrů piva se dva známí rockeři propili k hektolitrům šampaňského. A udělali si z toho skvělý byznys....

27.4.2018

Chci žít s koněm, řekla si ilustrátorka Michaela "Nyemi" Hertlíková a odstěhovala se do maringotky uprostřed lesů

Výpravné rolové hry i silná auta, ilustrace a cvičení koní. Mnoho zdánlivě neslučitelných zájmů dokáže...

29.3.2018

Na asteroidech se bude těžit, to je jisté. Česku nesmí ujet vlak, říká Nikola Schmidt vytvářející národní strategii planetární obrany

Rozjížděl dva start-upy, pak se vrhl na studium mezinárodních vztahů. Teď bude politolog Nikola Schmidt...

29.3.2018

Činky místo mejdanů. V bikini fitness nejde jen o svaly, musíte to umět zahrát, říká profesionální závodnice

Člověk se může nadšeně zbláznit prakticky do čehokoli. Pro Nicole Droščákovou se životní závislostí stal...

23.3.2018

Dvojice inovátorů vyvinula inteligentní náramek, který zachraňuje život. Nonstop snímá tělesné funkce, dokáže rozeznat i pád nebo zavolat lékaře

Vypadá jako sportovní náramek. Projekt Svätopluka Blažeje však míří výš. Ve startupové soutěži získal Cenu...

23.3.2018

Nejsem žádný hipster. Doufám, že bude zase v kurzu mouka, pečení bez lepku je nanic, říká Iva Jakešová stojící za úspěšnými Bistry 8

Bistro 8 na pražské Letné stálo na počátku zrodu tamní "nezávislé zóny". Přestože Iva Jakešová...

16.3.2018

Řízla jsem se jen jednou. Moje ruce už ale něco zažily, říká nožířka pečující o ostří nástrojů předních českých restaurací

Řemeslníků, kteří brousí nože na tradičních kamenných kotoučích, je už na světě pomálu. Mezi ně patří...

2.3.2018

Měli by nás chválit i rasisti, říkají manželé, kteří založili školku pro děti z kladenských ghett

Neznaly barvy nebo si nikdy neprohlížely knížku. Pro děti z kladenských vyloučených lokalit otevřel podnikatelský...

16.2.2018

Do vinařství přichází mladá krev udávající nový směr. Lepší vína bychom mohli dělat do deseti let, říká sommeliér Pavel Chrást

Domácí vinařství by mělo udělat tlustou čáru za svou horší minulostí. Do deseti let budeme dělat lepší...

1 2 3 4 5 ... 9