Pivo a asijská kuchyně nejsou příliš obvyklými společníky, v restauraci Essenciase je přesto zkusili spřátelit. V rámci festivalu nazvaného Objevte svět piva, který se tu koná od 12. do 14. června, se představí nejen piva k degustaci, ale i menu, na němž šéfkuchař Jiří Štift několik spároval piv sladil s Asií inspirovanými laděnými pokrmy.

Pšeničné pivo Schenider Weizen Orieginal tak doprovodí jarní závitky s kachním masem, sklenkou
Schlenkerla Rauchweizen budou zase hosté zapíjet kuřecí resmi s mátovým dipem.

Najít se podařilo i pivo k dezertu: cheese cake s rybízovým glazé se servíruje v páru s černorybízovým pivem Lindemans Cassis.

Kromě těchjmenovaných jsou v Mandarin Oriental k ochutnání ještě další značky piva.

Své zástupce tu mají i české pivovary. Ze Žamberka je Kanec Rauchweizen, z jihočeského Zvíkova zase přivezou pivo Rarašek s malinovou a zázvorovou příchutí.