čokoládový dort
Foto: HN – Michaela Hasíková
Jen málo pochutin způsobí v ústech takovou vichřici jako kvalitní čokoláda Valrhona. Na delikatesní čokoládovou degustaci jsme pozvali nadějnou cukrářku Ivetu Fabešovou.

Mezi ty nejúchvatnější čokolády, které můžete ochutnat, patří tabulky z francouzského města Tain L'Hermitage, kde se nachází výrobna společnosti Valrhona. Její výjimečnost spočívá ve výběru nejprémiovějších kakaových bobů, jichž se na plantážích po celém světě urodí ročně malý zlomek. Takový výběr z hroznů mezi čokoládami, dalo by se říct. Zřejmě nejlepším místem, kde ji okusit v Česku, je Café Saint Tropez, ukryté v pražské pasáži Lucerna.

Tato cukrárna je u nás jediným držitelem ocenění Valrhona expert. Věhlasnou čokoládu tady můžete ochutnat nejen v podobě tabulky, ale i jako ingredienci zdejších dezertů. K ochutnávání sladkých delikates si Proč ne?! pozvalo Ivetu Fabešovou, autorku kuchařky Iveta a sladká Francie. Bývalé office manažerce nedávno obrátila život naruby účast v kuchařské reality šou Na nože. Rychle nabytou televizní popularitu dokázala zužitkovat zajímavou knihou cukrářských receptů i vlastní cukrářskou výrobnou, jejíž otevření právě intenzivně chystá. Café Saint Tropez je její oblíbenou pražskou cukrárnou.

reklama

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.