polenta
Foto: Lenka Požárová
Kuchařka Lenka Požárová, jejíž série útlých kuchařek Což takhle dát si... (dýně, chřest, jahody aj.) vyhrály cenu Gourmand Cookbook Awards The Best Cookbook Series of the World, se vydala ochutnávat svět. Reportáže z jejích cest za jídlem vychází v IN magazínu Hospodářských novin.

Do švýcarského kantonu Ticino se jezdí především za kombinací jídla a turistiky. Italskou kuchyni tu kombinují se švýcarskou precizností. Skvělé pěší túry můžete podniknout v létě v údolí Verzasca (s krásným kamenným mostem přes řeku), v Passo del Lucomagno nebo u jezera Lago Ritom, kde potkáte kamzíky a sviště. Jezdit se tu dá také na kole, a dokonce se můžete svézt i v sedle oslíka.

Stačí jim místní

Pro lidi, kteří tu žijí, je důležité, že je produkt místní, bio tady nějak nefrčí. V kraji, kde můžete pít z horských potoků, se tomu ostatně nelze divit. Potrpí si na označení "nostrana" (místní) u kuchyně i ostatních výrobků. Je až obdivuhodné, že tuto myšlenku prosazují rovněž supermarkety, které dávají přednost místním produktům před těmi dovozovými.

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.