amsterodam okurka sled
Foto: Lenka Požárová
Kuchařka Lenka Požárová, jejíž série útlých kuchařek Což takhle dát si... (dýně, chřest, jahody aj.) vyhrály cenu Gourmand Cookbook Awards The Best Cookbook Series of the World, se vydala ochutnávat svět. Reportáže z jejích cest za jídlem vychází v IN magazínu Hospodářských novin.

Zažít oranžové šílenství je možné v Holandsku, a koncentrovaně především v Amsterodamu každý rok 30. dubna. Na oslavu Dne královny si lidé oblékají oranžová trička, oranžové paruky, oranžové kalhoty, oranžové klobouky, oranžové punčocháče nebo oranžové šaty.

Na hlasitou moderní hudbu se tančí v ulicích, na lodích i v oknech. Je to samo o sobě nezapomenutelná podívaná, a když k tomu přidáte, že mnohé restaurace přenášejí své kuchyně na chodníky, dělá to tento den ještě zajímavějším. Prodávat na ulici může ale úplně každý, a tak se nedivte, až natrefíte na paní, která proměnila svou domácí kuchyni v jednodenní palačinkárnu, nebo mladíky s amatérskou výrobou typických miniaturních lívanečků poffertjes.

reklama

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.