zmrzlina - ilustrační foto
Foto: foto: HN - Ivo Goldbach
Je to marné. Poctivá a kvalitní zmrzlina je na ústupu, podobně jako dobrá cukrařina nebo pekařina. Potravinářský průmysl a všudypřítomné levné náhražky jsou mocné, poctivá výroba zmrzliny je přitom stále stejně pracná a nákladná. Naštěstí ale přežívá.
Hledat špičkovou zmrzlinu v jedné z obyčejných zmrzlináren v Tuchlovicích by vás možná nenapadlo, přesto se ale jedná o místo zcela výjimečné. Zmrzlinou se tu zabývají manželé Hrivňákovi od roku 2008 a za poměrně krátkou dobu si dokázali vybudovat respekt.

Zmrzlinu připravují poctivě a z těch nejlepších surovin. V překladu běžné cukrárny by to znamenalo z "kvalitní směsi na zmrzlinu", tady ale stále mají hlavní slovo žloutky, mléko, cukr, ovoce a základní suroviny. Nabídka už přitom zahrnuje přes 100 druhů a klidně se vám může stát, že tu narazíte na zmrzlinu kardamomovou, mandlovou nebo tu s tajemnou příchutí fazole tonka.

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé

Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.