Vaření piva je něco mezi vědou a uměním.
Foto: HN – Filip Jandourek
Únětický pivovar s historií až na samý počátek osmnáctého století trpěl v posledních desetiletích dlouhým obdobím nečinnosti, kdy se ve finále proměnil na pouhý sklad mléčných výrobků. Letos poprvé se ale začalo únětické pivo vařit znovu ve zbrusu obnoveném provozu.

Pivovar se v létě uvedl dvěma pivy - Únětickou desítkou a Únětickou dvanáctkou. Obě jsou střídavě k dipozici i v nefiltrovaných variantách. K ochutnání pak buď přímo v pivovarském výčepu se zahrádkou nebo v okolních hospodách a restauracích, kde své pivo pivovar dodává.

Výčep s místními pivy nabízí kromě piva i teplo českou kuchyni. Od úterý do pátku od 18 hodin a o víkendech v 15 hodin se potom můžete s místními sládky projít po pivovaru v rámci exkurze, kterou pořádají pro návštěvníky zdarma.

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.