cheesecake
Foto: Johana Pošová
Univerzální recept na cheesecake neexistuje. Tento dezert může být pečený i nepečený, z tvarohu nebo ricotty a ochutit se dá desítkami druhů ovoce. Konkrétní podoba cheesecaku se liší podle kontinentu či regionu.

Je to trochu paradox. Cheesecake většina lidí považuje za moderní severoamerický dezert, jeho kořeny však sahají na začátek našeho letopočtu do středomoří. První dochované zmínky o jeho existenci nalezneme již ve starém Řecku a Římě.

Když se cheesecake pokusíte zařadit do nějaké kategorie sladkého, narazíte na dilema: někteří jej považují za dort, jiní za koláč. On sám se ze své podstaty nevzpírá definici ani jednoho.

reklama

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.