Erich Stekovic jako vystudovaný učitel netrpěl žádnými předsudky, co se při pěstování má a nemá dělat. V Burgenlandu, nejvýchodnější spolkové zemi Rakouska, je proslulý pěstováním prastarých druhů ovoce a zeleniny: jen rajčat má na tisíc druhů a stovky odrůd chilli papriček.

Usměvavý chlápek rebelství nezapře. Svá rajčata nezalévá už osm let, protože jsou odolná a vláhu si pomocí dlouhých a hlubokých kořenů najdou sama. Chutnají úžasně aromaticky. Ze své úrody vyrábí pan Stekovic skleničky nevídaného obsahu. Rybízová rajčata v muškátovém octu, meruňkovou marmeládu se šafránem nebo tapenádu ze zelených ořechů s rajčaty.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se