KUŘE TANDOORI. Šťavnaté kousky kuřecího masa ochucené zázvorem, česnekem, koriandrem, kardamomem a kořením Garam masala z doruda rozžhavené pece Tandoor.
Foto: HN – Jiří Koťátko
Před rokem na rohu ulic Korunní a U Vodárny, nedaleko vinohradské vodárny, otevřeli autentickou indickou restauraci The Pind. Bratři Sarkarové, kterým restaurace patří, si činnost rozdělili bravurně. Mladší Jayant se stará o chod podniku a starší Kamalesh vládne kuchyni.

Vesnice, tak se totiž v překladu z paňdžábštiny restaurace jmenuje, se zaměřuje zejména na jídla ze severní Indie. Okusit můžete kořeněnou kuchyni nejen z Paňdžábu, ale i Kašmíru a Himáčalpradéše.

Důležitou součástí kuchyně je speciální indická pec Tandoor. "Zatápí se v ní dřevěným uhlím a provozní teplota v ní je kolem 400 stupňů Celsia," tvrdí šéfkuchař Kamalesh Sarkar. V peci Tandoor připravují nejen vynikající indický chléb Naan, jejž kuchař po vytažení z pece ochucuje slaným či česnekovým máslem, ale i některé masové a vegetariánské speciality.

reklama

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.