Senta Čermáková
Foto: archiv HN
Jsou to lesní plody, kočičí moč anebo propocené koňské sedlo? Před pár lety by mi tyhle otázky přišly legrační, a dost možná bych ani netušila, že řeč je o různých chutích vína a jejich odstínech. Dnes na ně s vážnou tváří dokážu sama odpovídat. Stala jsem se someliérkou, píše pro HN manažerka z firmy Hewlett - Packard Senta Čermáková.

V rychlém sledu a v podstatě náhodou jsem se dostala do několika krásných vinařských oblastí. Bordeaux, Rioja, Mosela, Rhona, Wachau... a tam jsem zjistila, že víno se dá nejen pít, ale že se o něm dá i krásně mluvit, přemýšlet nebo básnit. Že se vína zkrátka dají prožívat.

A tak jsem se o víno začala zajímat, bavila se o něm s vinaři, kupovala knížky, ochutnávala v restauracích. V zásadě náhodou - od přátel u večeře - jsem se dozvěděla, že existují someliérské kurzy.

reklama

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.