Jako malý snil Jiří Málek o práci v kanceláři. Přišla mu vždy důležitá a prospěšná. Když už si ale tento "sen" plnil dvanáct let, rozhodl se s tehdejším kolegou pro změnu. V roce 2010 proto v Praze založili Český grunt, první kamennou farmářskou prodejnu, jejíž sortiment tvoří jen výrobky vypěstované tuzemskými farmáři. V celé republice teď už pod značkou Český grunt funguje patnáct provozoven, všechny formou franšíz.

"Když jsme seděli s kolegou v restauraci, napadlo nás, že bychom chtěli opustit prostředí velkých společností. Chtěli jsme mít určitě vlastní firmu, ale přemýšleli jsme, co nabízet. Plány vznikaly u dobrého jídla a to nám nakonec přišlo i jako zajímavý byznys. Jídlo máme rádi a je to relativně i bezpečné, protože jíst se bude pořád," popisuje Jiří Málek prvotní plány.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se