S Mahal House poblíž korejského Soulu se ukrývá za závěsem
Foto: Kim Yong Kwan
Neobvyklé bydlení skryté za červenými závěsy vyrostlo nedaleko jihokorejského Soulu. S-Mahal House od ateliéru Moon Hoon nabízí svým obyvatelům atrium s bazénem i speciální modlitební kabinu. Podle hlavního architekta závěsy dodávají bílé vile život.

Chtěli dům s bazénem, ve kterém budou moci chovat zvířata a kde budou mít klid na modlitby. Jihokorejský ateliér Moon Hoon jim navrhnul hravou vilu, skrytou za červeným závěsem.

Neobvyklý S-Mahal House stojí nedaleko Soulu u městečka Yangpyeong-gun. Zářivě bílá budova svým půdorysem přesně kopíruje tvar pozemku, jenž musel být kvůli nerovnému terénu upraven a zpevněn kamennými zídkami.

Samotnému půdorysu ale neodpovídá zastavěná plocha. Dům je v podstatě systémem samostatných a vzájemně propojených místností. Tvar vily pak dokončuje na střechu navazující konstrukce, fungující jako garnýž pro červenobílé závěsy.

reklama

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.