Začínali na farmářských trzích, dnes už bagetami značky La petite France zásobují i Hilton
Foto: Shutterstock
Pečte si, mrazte si, rozmrazujte a dopékejte. Ale neříkejte tomu čerstvé pečivo. Od srpna pečivo ze zmrazeného polotovaru už nesmí být označeno jako čerstvé. Nově je definován také čerstvý chléb. Nesmí projít mrazením a může být prodáván jen do 24 hodin po upečení.

Obchodní řetězce lákají na čerstvě upečené koblihy. Tyto koblihy ale až tak čerstvě upečené nebývají, v obchodech se pouze rozmrazují a bez dalších tepelných úprav pokládají do prodejních regálů.

Doba rozmrazení je třicet minut. Koblihy se pečou, přesněji řečeno smaží v pekárnách, kde se následně zmrazují a ve zmrazeném stavu vozí do obchodů, jak vyplývá z reklamních nabídek, které zase dávají pekárny obchodníkům. A pak se jen nechají rozmrazit.

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.