Ovoce - ilustrační foto.
Foto: Shutterstock
Má smysl kupovat zelené mandarinky, nektarinky tvrdé jako broky nebo zelené mango? Přečtěte si, které druhy ovoce mohou dozrávat i po utržení a které nám obchodníci servírují nedozrálé, i když vědí, že nikdy nebudou stát za moc.

Moderní doba přináší řadu možností. Například možnost zásobit se během říjnových plískanic nejen čerstvými bramborami a jablky, ale také jahodami, čerstvým salátem nebo (nejnověji) mandarinkami. Nic ale není zadarmo a kdo si chce kupovat ovoce mimo sezonu, musí přistoupit na kompromis.

Totiž na to, že za své peníze nedostane ovoce opravdu zralé. Můj strýc žil dlouhá léta v Jižní Americe. Když na dobu tam strávenou o desítky let později vzpomínal, měl jedno velké přání, o kterém věděl, že se mu už nejspíš nesplní – ochutnat čerstvě sklizený, plně dozrálý ananas. „Nikdy jsem neochutnal nic lepšího, než ananasy, které jsme si koupili u silnice, která křižovala ty jejich obrovské plantáže,“ vyprávěl mi.

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.