Milan Hovorka vyrábí své trubičky ručně, podle receptu své prababičky. Je to ten úplně původní? Možná...
Foto: HN – Jiří Koťátko
Titul nejlepší potravina Královéhradeckého kraje získaly ručně vyráběné hořické trubičky od Milana Hovorky už několikrát. Jeho firma je manufaktura a její produkce nestačí: "Lidi si stěžují, že trubičky nejsou. Ale když ono se to hned vyprodá." Čím je jeho malá firma tak výjimečná?

Každý pracovní den Milana Hovorky voní. Ve své dílně peče křehké oplatky, pak je natírá směsí másla a medu a sype strouhanou čokoládou a nakonec je na rozpálené plotýnce stočí to typického tvaru. To vše ručně. Den za dnem, týden za týdnem.

Každý týden vyrobí stovky trubiček. Produkce jeho malé dílny prý ale stačí tak k zásobování Hořic, jen pár jich vozí do Hradce Králové a do Jaroměře. A nestíhá: "Jsem pořád ve stresu, lidi si stěžují, že trubičky nejsou v obchodě. Ale když ono se to hned všechno vyprodá." Jeho trubičky jsou tak výjimečné, že za ně už několikrát dostal titul pro Potravina roku Královéhradeckého kraje.

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.