Prané brambory je ideální zpracovat do týdne, zvlášť když jsou uloženy v lednici.
Foto: Shutterstock
Proč je hloupost vybírat si velké brambory a jak dlouho vydrží v zásobě v lednici? Přečtěte si, proč se i při nákupu brambor vyplatí sledovat informace o jejich původu a odrůdě a jak varný typ ovlivňuje, jak se budou chovat při vaření nebo v těstě na bramborové knedlíky.

Brambora jako brambora? Omyl. Když se šíře nabídky srovná například s počtem různých druhů rajčat, které obchod nabízí, dopadá pro ně toto srovnání dost nelichotivě. Nejnovější statistika z místního obchodu: rajčata 6x jinak, brambory v unifikované nabídce.

Přitom rajče je v českém jídelníčku spíš třešinka na dortě, zatímco bramborové hlízy v nějaké podobě jsou základem každého druhého nebo třetího oběda. Jak je nakupovat, aby nevábná bramborová kaše nezkazila celý dojem z nedělního poledního jídla?

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.