Vánoční polévka z kapra podle Pavla Pospíšila.
Foto: CzechTourism
Jemný souzvuk vývaru z ryby a kořenové zeleniny se smetanou korunovaný na závěr čerstvou petrželkou a na másle osmaženými kousky rohlíku podle Pavla Pospíšila. Podívejte se, jak vaří vánoční polévku první český michelinský šéfkuchař, který vlastní jednu z nejlepších restaurací v Německu.

Není na světě jiného národa, který by adoroval kapra tak jako Češi. Přijde to každý rok, i když pravda jen na Vánoce, kdy týden před Vánoci rybáři promění v zisk zhruba 80 procent svojí práce. Navzdory tomu, že zbytek světa (a ostatně ani sami Češi se svou vánoční kapří tradicí) nechovají k masu této ryby zrovna úctu.  S tím správným přístupem to ale může být opravdová hvězda vánočního stolu.

Já jsem se o tom přesvědčila s prvním soustem polévky z kapra od Pavla Pospíšila. Byla to šťastná náhoda, protože první český kuchař, který kdy získal michelinskou hvězdu, (bylo to v roce 1981), má restauraci v Baden-Badenu a do Česka přijíždí jen občas. Změnila ale můj přístup ke kapří tradici napořád.

reklama

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé

Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.