Kvalitní kakaový prášek na povrchu čokoládového lanýže krásně kontrastuje s měkkou a sladkou náplní.
Foto: Shutterstock
Tvarem i delikátností chuti připomínal slavnou a vzácnou houbu natolik, že po ní byl tento dezert pojmenován. K autorství čokoládového lanýže, spojení kvalitního kakaa a měkkého čokoládového krému, se hlásí Francouzi. Jeho výrobou jsou proslaveni dodnes.

Tuto lahůdku milovníci čokolády doslova zbožňují. Když si dáte do úst náplň z čokoládového krému obaleného v křupavé čokoládě, která se na závěr ještě popráší kakaovým práškem, v ústech se rozhostí dokonalý pocit blaha.
Pojmenovány nebyly bezúčelně.

Čokoládové lanýže vznikly jako imitace drahé houby téhož názvu. Pravděpodobně pocházejí z Francie, kde se začaly vyrábět na počátku 20. století, hned potom, co byla vynalezena výroba dnes již klasické tabulkové čokolády.

reklama

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.