Rychlé zpracování odpadu je největší výhodou vermikompostérů, na rozdíl od klasického kompostu je hotový už do tří měsíců.
Foto: Shutterstock
Patří slupky od jablek a sáčky od čaje do koše? Jak ve které domácnosti. Hodnotný kompost, za který vám poděkují pokojové květiny i bylinky za oknem, z nich můžete vyrobit klidně i v bytě, bez práce i nepříjemného zápachu. Díky žížalám a vermikompostéru.

Čtyřicet procent odpadu, který odvezou popelářské vozy do spaloven, by nemuselo nutně prolétnout komínem. Zpracování velké části běžného kuchyňského odpadu na hnojivo, po kterém bylinky nebo pokojové květiny porostou mnohem lépe než jako z vody, je jednoduché. A dá se snadno zvládnout i bez zahrady, kde v koutě stojí klasický kompostér.

„Žížaly zpracovávají odpad poměrně rychle a množí se podle objemu bioodpadu, který mají k dispozici. Navíc proces kompostování není cítit a žížaly z vermikompostéru neutíkají,“ vysvětluje přínosy tohoto přístupu k domácímu odpadu Lucie Lankašová z občanského sdružení Kokoza a zároveň odpovídá na nejčastější přesudky lidí vůči tomuto způsobu zpracování domácího odpadu.

reklama

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé

Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.