Tolik mykotoxinů? Svijanský pivovar nesouhlasí, nechal si udělat své vlastní rozbory.
Foto: Thinkstock.com
Kolem zjištění časopisu dTest, že řada piv prodávaných na českém trhu obsahuje nebezpečné mykotoxiny, se zřejmě strhne právní potyčka. "Nechali jsme si zkontrolovat piva ze stejné šarže, tolik mykotoxinu v nich ale není," říká ředitel svijanského pivovaru Roman Havlík.

Časopis dTest se zblízka podíval na česká piva. Podle výsledků jejich laboratorních rozborů 37 piv z padesáti testovaných je infikováno bakterií obilné plísně rodu Fusarium. Jako nejhorší vyhodnotil ležák Svijanská kněžna, už po vypití litru tohoto piva podle dTestu je překročen doporučený limit pro člověka a hrozí až zdravotní obtíže.

Roman Havlík, ředitel pivovaru Svijany však s výsledky těchto laboratorních testů nesouhlasí, jejich vlastní rozbory se od zjištění dTestu výrazně liší.

reklama

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.