Jaký je rozdíl mezi stolním máslem a máslem? A kdy je máslo čerstvé?
Foto: Shutterstock
Slova jako čerstvé mléko, vícezrnné pečivo nebo přírodní sýr mají zákonem jasně vymezený význam. Víte, co se pod nimi skrývá? Podívejte se do našeho slovníčku základních potravin pro všechny uživatele českých obchodů.

Co na obalech potravin musí být vždy uvedeno, je dáno zákonem. Mezi ty údaje, které výrobce povinně musí uvést na obale výrobku, patří i přesné složení toho, co nabízí k prodeji. A to bez výjimky.

O výrobku však nevypovídá jen dlouhá řada drobných písmen na zadní straně obalu. Řada důležitých informací, která umožní základní orientaci v nabídce obchodu, aniž by člověk vytahoval lupu, je umístěna na obalu. Tedy pokud víte, co pojmy jako tradiční nebo stolní máslo, čerstvý nebo přírodní sýr nebo třeba vícezrnné pečivo znamenají ne v běžném jazyce, ale v řeči zákona.

Víte to? Přesvědčte se ve speciálním slovníku základních potravin (plus zmrzliny) pro uživatele českých obchodů.

reklama

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.