Jídelní lístek v sushi restauracích je pro někoho snadné čtení a pro jiného ekvivalent španělské vesnice. Orientovat se v názvech jednotlivých druhů sushi přitom není těžké, není jich totiž mnoho, i když základní tvary mohou mít řadu variant podle toho, čím jsou plněny. S jakými položkami se na takovém menu nejčastěji setkáte?

Hosomaki (obrázek vpravo) jsou klasické tenké rolky, kde rýži drží pohromadě řasa nori. Maki v názvu je japonské označení pro rolku, hosomaki je její základní podobou. Náplň této rolky tvoří jediná základní ingredience. V Japonsku nejčastěji tuňák, nakládaná ředkev nebo okurka se sezamem, což je oblíbené jídlo japonských dětí.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se