Colum Egan, master destiller společnosti Bushmills.
Foto: Archiv Bushmills
Začínal v londýnském pivovaře, pak se tu seznámil s dívkou ze Severního Irska a odjel tam, aby se poznal i s jejími jedenácti sourozenci a také s jednou z nejstarších palíren irské whiskey. Za 11 let se z Columa Egana stal master destiller a nazpátek se neohlíží.

Největší palírna v severním Irsku stojí nedaleko moře, v městečku, které se podle řady mlýnů na říčce Bush už pěkných pár let jmenuje Bushmills. Pod tímto názvem se tu pálí a zraje destilát, který na českém trhu po značkách Tullamore Dew a Jameson mezi irskými whiskey zaujímá třetí místo.

Pro zdejšího mastera destillera Columa Egana je práce v palírně, jejíž historie se táhne až do roku 1604, zároveň životním stylem, i když to byla náhoda, že se uprostřed Londýna seznámil s dívkou, která ho odvezla na sever Irska, aby ho tu seznámila se svými jedenácti sourozenci a zároveň i s palírnou, kde působí už přes deset let.

reklama

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.