Baron Francesco Ricasoli je potomkem starého šlechtického rodu. Vinařství, které řídí, časopis Forbes řadí mezi čtyři nejstarší rodinné podniky na světě - jeho rodina na hradě Brolio pěstovala víno už v roce 1141. Že tradice pokračuje, je ale jen jeho zásluha. Před dvaceti lety žil v New Yorku a živil se jako fotograf a nic nenasvědčovalo tomu, že někdy naváže na dílo svého předka, který jako první definoval víno dodnes zvané chianti. Rodina totiž své vinice prodala.

Pod správou nadnárodní společnosti zchátralo. "Nemohl jsem se dívat, jak je ničeno vše, co moji předkové celé generace budovali," říká o době, kdy se rozhodl zdevastované vinařství koupit. Zadlužil se, pustil se do podnikání v oboru, o kterém do té doby nic nevěděl. A uspěl. Dnes jeho chianti patří k nejoceňovanějším a muzeum chianti na hradě Brolio, kde jeho rodina po staletí sídlí, navštíví ročně 400 000 turistů.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se