Nejlepším sommeliérem České republiky se stal Jakub Přibyl (uprostřed) z pražské restaurace Kalina.
Foto: HN – Jiří Koťátko
O to, kdo z Čechů umí nejlépe zacházet s vínem, se utkali profesionálové v soutěži Trophée Bohemia Sekt 2013. V tradičním klání prošli sommeliéři několika disciplínami, na závěr předvedli umění známým osobnostem ve virtuální restauraci.

Profesionální znalci vína se ve čtvrtek sešli v pražském hotelu Andel’s, aby poměřili své schopnosti na mistrovství České republiky sommeliérů.

Vítězem se stal Jakub Přibyl z pražské restaurace Kalina, na druhém místě skončil František Koudela (odborné učiliště Znojmo) a na třetím David Král (Bohemia Sekt).

Na akci s názvem Trophée Bohemia Sekt 2013 proběhl také seminář pro veřejnost. Vystoupil na něm například viceprezident Asociace sommeliérů Ivo Dvořák a hovořilo se i o kombinaci sezonních potravin s českými a moravskými víny.

reklama

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.