Václav Silovský ml., majitel Angusfarmy v Soběsukách
Foto: HN – Martin Svozílek
Vyhlášený steakhouse Angusfarm v Soběsukách na Plzeňsku letos oslaví desáté výročí a majitelé chystají velké změny. Kromě proslulých lahůdek z rodinného chovu angusů budou nabízet produkty z vlastní biozeleniny a zakládají farmu domácích zvířat.

Nedůvěřivě si nás prohlížejí a pomalu přistupují blíž. Jsou obezřetné, protože většina z nich je březí. Krávy plemene angus aberdeen rodí mláďata obvykle v únoru a v březnu, takže sezona je v plném proudu.

“Letos je výborný rok, jen za minulý týden se nám narodilo pětapadesát telátek,” říká Václav Silovský mladší, když se procházíme po pastvinách v okolí Soběsuk u Nepomuku. Pozorujeme stádo černočerných angusů, které patří jeho otci.

reklama

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.