Od jara do podzimu, kdy trávy, jetele a bylinky na loukách nejvíc rostou a jsou prostě v nejlepší kondici, je samozřejmě i kozí mléko nejlepší. A protože rok od roku se v Česku zvyšuje zájem o kozí produkty, roste do šířky také sortiment výrobků z jejich mléka. Nejde však už převážně o dovoz ze zahraničí, stále přibývají dobroty z místních zdrojů.

Stačí jen se podívat, kolik kozích farem má své výrobky v seznamu těch nejlepších regionálních potravin. Není tedy divu, že především kozí sýry se také objevují mnohem častěji i v nabídce restaurací. A kuchaři? Ti se pak už jen předhánějí v nápadech a v co nejzajímavějších kombinacích.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se