Muzeum lakované kachny
Foto: thats-beijing.com
Gastronomický zážitek v podobě upečené pekingské kachny získává nový rozměr. V hlavním čínském městě otevřeli východoasijské pochoutce vlastní muzeum. Hlinění kuchaři tu představují přípravu drůbeže, fotografie ukazuje, že si na jídle pochutnal i Charlie Chaplin.

Ve vstupní hale obrovského restaurantu Čchüan-ťü-te stojí zákazníci frontu na pečenou drůbež téměř hodinu předtím, než se začne jídlo podávat. Přitom si prohlížejí plakáty, na nichž stojí: Přijďte navštívit první muzeum pekingské lakované kachny!

Restaurant Čchüan-ťü-te, jenž oslavil 150 let své existence, patří k uznávaným podnikům metropole, spolu s nejoblíbenější pečenou kachnou Dadong. Restaurace těchto firem jsou v různých čtvrtích města a v poledne i večer mají stále plno.

reklama

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.