Nejen láska prochází žaludkem. Zdá se, že i o cestování to platí čím dál víc. Zahraniční turisté postupně přicházejí na chuť prohlídkám, kde místo věty "Tady bylo popraveno dvacet sedm českých pánů" slyší "Tady točí nejlepší pivo a vaří nejchutnější svíčkovou".

Prohlídku tohoto typu nabízí například Lucie Appeltauerová, která pořádání takzvaných food tours rozjela naplno díky novému internetovému projektu Guidilo. Ten sdružuje na jedné webové stránce kohokoli, kdo si myslí, že může turistům nabídnout netradiční prohlídku či aktivitu v hlavním městě.

"Já jsem typickým příkladem člověka, který se může díky Guidilo živit tím, co ho baví," říká Appeltauerová, která své prohlídky nabízí i mimo nový projekt. Kromě toho píše food blog ToMiChutna.

Turistům nabízí mimo jiné prohlídku po pražských kavárnách a restauracích, kde lze ochutnat pravou českou kuchyni. Za tour, která trvá přes čtyři hodiny, zájemci zaplatí 85 euro. Na jednu takovou vzala Appeltauerová i redaktorku IHNED.cz.

 

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se