Odjet do země galského kohouta pro víno a vrátit se s nápadem otevřít si v Praze francouzskou pekárnu může udělat každý. Ale odjet do země galského kohouta pro víno a po návratu si skutečně otevřít pravou francouzskou pekárnu se podařilo asi jen Janu Ivancovi a Filipu Nyklíčkovi.

Příběh nejkřupavější bagety s francouzským rodokmenem v Praze začal přesně takhle. Ivanco s Nyklíčkem chtěli původně dovážet do Česka kvalitní francouzská vína pro svoji restauraci. S touto myšlenkou odjeli v roce 2010 do Alsaska, aby se za pár dní vrátili domů nejen s několika kartony vína, ale i s řešením, jak dopřát Pražanům to, co dělá Francii Francií – kvalitní, jak říkají prémiové pečivo.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se