Tuňákové špagety s pomerančovou majonézou a lososovým kaviárem
Foto: Pavel Vítek
Tuňák je bomba. Ať cotto, tedy vařený, či crudo, syrový. Ten na snímku nepoznal ani horkost rozpálené pánve, ani žár rozehřáté trouby. A v pražské restauraci CottoCrudo hotelu Four Seasons vás překvapí i tím, že jej servírují jako špagety.

Špagety jasně odkazují k Itálii. Tuňákové špagety? I to je Itálie. Ale tuňák se zázvorem, sezamovo zázvorovým octem, pomerančem nebo s klíčky koriandru... Tady už voní Asie. Ale ať už se chutě toulají napříč kontinenty, svěžest, konzistence a textura rybího masa jsou natolik přitažlivé, že není co řešit. Prostě se těšíte na další porci.

S první hvězdičkou

 

reklama

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé

Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.