Husí játra marinovaná ve verjusu, se žampiony a jablky Granny Smith
Foto: Pavel Vítek
Husí játra, nostalgickou vzpomínku na masopustní hodování, nadlehčují u tohoto jarního pokrmu křehké plátky žampionů v kombinaci s pikantními jablíčky. Svěží a krásné. Zdraví prospěšnými látkami jsou žampiony doslova nabité. Když je kupujete, nesmějí být svraštělé ani lepkavé, musejí mít pěknou barvu i jemnou čistou vůni. A rozhodně nepatří do igelitového pytlíku.

Houbařská sezona ještě nezačala, ale bez hub ani na jaře být nemusíme. Jejich nabídka je v našich obchodech po celý rok velmi pestrá, takže není třeba se šidit o jedinečný kulinářský zážitek i možnost prospět svému zdraví. Mezi nejoblíbenější celoročně nabízené houby patří vedle hlívy ústřičné především žampiony. Těch je řada druhů, ale tím nejchutnějším a "nejmasitějším" je žampion hnědý. Ostatně jeho variantě Portobello se často přezdívá žampion steakový.

reklama

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.