Čtrnáctiletá Clynelish
Foto: HN

Ve Skotsku je kolem stovky lihovarů, které vyrábějí výhradně z ječného sladu single malt whisky. Některé jsou zvučných a mediálně frekventovaných jmen, většina je však známa spíše labužníkům a hned potom – nebo možná především – odborníkům na pozici "master blender", mužům a ženám odpovědným za konzistentní vlastnosti blended Scotch whisky, kombinace někdy i několika desítek sladových a jedné dvou obilných whisky.

reklama

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.