Václav Frič, šéfkuchař restaurace Na Pekárně v Čakovičkách
Foto: René Volfík / FOTOREPO.cz
Václav Frič si asi před pěti lety splnil sen a otevřel vlastní restauraci Na Pekárně v Čakovičkách kousek od Prahy. Nově teď hostům nabízí domácí chléb z pece, kterou zprovoznil před dvěma měsíci. V restauraci je ho všude plno, v kuchyni i mezi hosty, s nimiž si o jídle povídá.

Anglický šéfkuchařský showman Jamie Oliver tomu říká "comfort food", volně přeloženo domácí jídlo – tedy v našich zeměpisných šířkách jde o tradiční českou kuchyni. Jedním ze specialistů na ni je kuchař Václav Frič, který si asi před pěti lety splnil sen a otevřel vlastní restauraci, jen kousek od Prahy ve vesnici Čakovičky.

Nově teď hostům nabízí domácí chléb z pece, kterou zprovoznil před dvěma měsíci. Malá restaurace je útulná a je v ní teplo (možná až moc, díky té peci!) a majitel Frič je tak trochu součástí "vybavení". Je ho všude plno, v kuchyni i mezi hosty, s nimiž si o jídle povídá. Prostě "comfort food" se vším všudy. 

reklama

Byli jste v poslední době na zajímavém obědě či večeři? Nebo se chystáte? Schovejte si účtenku, vyfoťte si objednaná jídla a pošlete nám i s komentáři, co vám chutnalo/nechutnalo a proč.

Pro správnou funkčnost povolte javascript ve Vašem prohlížeči